آموزش حسابداری ویژه بازار کار
این عنوان، یعنی آموزش حسابداری ویژه بازار کار چند سالی است که توسط موسسات آموزشی مالی و حسابداری تبلیغ می شود. اتفاقا به نظر می رسد مخاطبان زیادی هم پیدا کرده، زیرا در این سال ها به دلیل کسادی بازار کار رشته های مختلف دانشگاهی و از سوی دیگر بازار کار نسبتا مناسب حسابداری در مقایسه با سایر رشته ها، تعداد قابل توجهی از فارغ التحصیلان رشته های مختلف تصمیم می گیرند که وارد حرفه حسابداری شوند و اینگونه می شود که شروع می کنند
آموزش حسابداری ؛ چرا برای بازار کار ؟
مگر سایر دوره ها و کلاس های آموزشی برای چه منظوری برگزار می شود که در این دوره بر روی بازار کار تأکید خاصی شده است. آیا این دوره آموزش حسابداری با سایر دوره های آموزش حسابداری تفاوت دارد.
برای پاسخ به این سوال باید بگویم هم بله و هم خیر. به عبارت دیگر از آنجا که هدف این دوره ها که با عنوان “ویژه بازار کار” یا “برای بازار کار” تبلیغ می شود، آماده کردن دانشجویان برای ورود به بازار کار با آموزش تکنیک ها و مهارت های عملی و کاربردی است، لذا می توانیم بگویم این عنوان برای آنها مناسب است. اما نمی توان گفت که سایر دوره های آموزشی حسابداری کاربردی نیست و مهارتی به دانشجو آموزش نمی دهد.
بنابراین با بررسی دوره های آموزشی مختلفی که با چنین عناوینی درج می شوند اینطور می توانیم نتیجه گیری کنیم که رویکرد آموزش در این دوره ها عموما بر کاربردی بودن دوره و یادگیری مهارت های پایه ای توسط دانشجویان است تا بلافاصله بعد از پایان دوره آموزشی، توانایی انجام کار به عنوان حسابدار را داشته باشند.
دوره های حسابداری ویژه بازار کار مناسب چه کسانی است؟
این دوره ها اغلب برای کسانی طراحی و برگزار می شود که هیچ گونه اطلاعاتی از علم یا بهتر بگویم حرفه حسابداری ندارند. این افراد معمولا ۲ گروه اصلی را شامل می شوند : گروه اول فارغ التحصیلان رشته هایی غیر از حسابداری که به هر دلیل تصمیم گرفته اند به جای کار در حوزه تحصیلی خود به فکر کار کردن در حرفه حسابداری باشند و گروه دوم کسانی هستند که مدرک دانشگاهی ندارند و با مدرک دیپلم یا حتی پایین تر تصمیم به یادگیری حسابداری دارند و می خواهند حسابدار شوند.
بنابراین اگر شما دانش آموخته رشته حسابداری هستید و یا اینکه در این حرفه کار کرده اید و تجربه دارید، برای اینکه تخصص خود را توسعه دهید و بتوانید در شرکت های بهتر و محیط کاری مناسب و دلخواه کار کنید شاید حضور در کلاس های تخصصی حسابداری از جمله حسابداری مالی، حسابداری حقوق و دستمزد، حسابداری پیمانکاری، حسابداری اعتبارات اسنادی و دوره های آموزشی از این دست بیشتر به شما کمک کند.
البته اگر فکر می کنید که در دانشگاه چیز زیادی یاد نگرفته اید یا اینکه معلومات شما بیشتر جنبه تئوریک دارد و از انجام کار عملی ترس دارید، در این صورت شرکت در این دوره ها برای شما به عنوان دانش آموخته رشته حسابداری هم کاربرد دارد و مفید است.
بعد از پایان دوره آموزشی در چه شرکت هایی می توانم کار کنم؟
در یک تقسیم بندی می توانیم حرفه حسابداری را به حسابداری خدماتی ، حسابداری بازرگانی ، حسابداری پیمانکاری ، حسابداری تولیدی و حسابداری بازرگانی خارجی تقسیم کرد. در کشور ما یا شاید سایر کشورها، بیشتر شرکت ها از نوع بازرگانی و خدماتی هستند یعنی شرکت هایی که کار تولید خدمات یا تجارت و بازرگانی داخلی را انجام می دهند.
کار حسابداری برای این شرکت ها نسبت به سایر انواع شرکت ها معمولا ساده تر است و به همین ترتیب در دوره های آموزشی حسابداری ویژه بازار کار که معمولا برای کسانی تشکیل می شود که تازه قصد ورود به بازار کار را دارند عمدتا به آموزش این نوع حسابداری که اصول و مفاهیم اولیه حسابداری در آن قرار دارد پرداخته می شود.